Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuwe ondergrondse kikkersoort ontdekt

  •  
30-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Nasikabtrachus Bhupathy

© Bron: Alytes Auteur: K.Aggerwal et. al

In India is een nieuwe soort Nasikabtrachus ontdekt, maakte vakblad Alytes bekend. De naam van de nieuwe soort gaat Nasikabtrachus Bhupathi heten, vernoemd naar Bhupathy Subramaniam , een Indiaase onderzoeker gespecialiseerd in amfibieën. Hij overleed in 2014 tijdens een onderzoeksexpeditie.  
De Nasikabtrachussoort komt alleen voor in het berggebied West-Ghats, India. De soort kan hier bestaan door de moessontijd die ieder jaar plaatsvindt. Tijdens deze periode komen de Bhupathi kikkers naar buiten om te paren in het tijdelijke water dat ontstaat door deze regenval. 
Nasikabtrachus Bhupathy

© Alytes

Bron: Aggerwal et al. -  O ntwikkelingsstadia van de nieuwe soort 

Verschil tussen de soorten

Het verschil tussen de nieuwe soort en de eerder ontdekte soort zit hem in de kleur. De Bhupathi  is bruin van kleur, zijn voorganger die ontdekt is in 2003 heeft een paarse kleur. Ook bestaat er een minimaal verschil in de lokroep. Een Bhupathi  mannetje stoot tussen de 25 en 27 kreten uit per minuut, de andere soort maar de 21 en 24 kreten per minuut.
Bron: NRC
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.