Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

No Waste Man

  •  
07-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
"Het leven zonder afval begon voor mij in augustus 2010. De planning was om dat tot het einde van 2010 vol te houden. Inmiddels is het april 2012 en haal ik nog steeds mijn eten zonder verpakking.
Het schaamteloze gebruik/misbruik van talloze plastic verpakkingen en tasjes in supermarkten heeft mij doen besluiten te proberen zonder afval te leven. Steeds vaker wordt groente zorgvuldig in plastic verpakt, terwijl bij thuiskomst de verpakking direct in de prullenbak verdwijnt. Met slechts een klein beetje extra aandacht en moeite is het heel goed mogelijk om op eenvoudige wijze zeker de helft van dit soort afval te voorkomen." ( Uit: zonder afval.nl )
De week van 11 t/m 17 juni is uitgeroepen tot Zero Plastic Week. Deelnemers zullen een week lang geen in plastic verpakte producten of plastic tasjes gebruiken. Als je je bedenkt dat elke Nederlander gemiddeld zeven verpakkingen per dag opent, dan kun je je voorstellen hoeveel je in een week weggooit.
Per jaar wordt in Europa 60 miljoen ton plastic geproduceerd. Veel hiervan belandt in het milieu: zo zijn er delen van de oceaan die meer plastic deeltjes bevatten dan plankton, aldus de initiatiefnemers.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.