Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nu ook veel drugsafval gedumpt in Gelderland

  •  
16-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dump_gif_afval_pixabay

© bron pixabay

Gelderland heeft de laatste week te maken met opvallend veel dumpingen van lege vaten die vermoedelijk gebruikt zijn voor de productie van synthetische drugs. Donderdagochtend troffen politie en brandweer in Laag-Soeren, Brummen en Elst meerdere lege vaten van duizend liter inhoud aan. In totaal zijn sinds vorige week op negen plekken vaten en containers gevonden. In een aantal gevallen is er ook een giftige stof uit de vaten gelekt.

Gelderland gaat Brabant achterna

Volgens de politie gaat Gelderland in hoog tempo Noord-Brabant achterna. Deze provincie is koploper op het gebied van achtergelaten afval uit laboratoria waar xtc en speed worden gemaakt. April en mei zijn de maanden dat er het meest geproduceerd wordt, omdat het festivalseizoen van start is gegaan, aldus de politie. Van de in Nederland geproduceerde pillen is ongeveer 20 procent bestemd voor de binnenlandse markt.
Het saneren van door drugsafval verontreinigde grond kost tienduizenden euro's per keer. De grondeigenaar moet dat betalen.
Bron: ANP

Meer over:

drugsafval
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.