Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

NVWA controleert telers op landbouwgif

  •  
10-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gif_04.jpg
Telers van groente en fruit krijgen mogelijk deze maand nog te maken met controles van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Inspecteurs onderzoeken of kas-telers zich houden aan aangescherpte regels rond het gebruik van het schadelijke bestrijdingsmiddel imidacloprid. Die strengere regels gelden vanaf 15 maart, maakte de toezichthouder vrijdag bekend.
Telers mogen het landbouwgif alleen kopen als ze geen kas hebben. Of ze moeten kunnen aantonen dat zij vanuit de kas geen afvalwater lozen. Een andere optie is dat telers een gecertificeerde waterzuiveringsinstallatie hebben. Telers die zich niet aan de regels houden kunnen boetes krijgen die mogelijk oplopen tot 1500 euro.
De concentraties imidacloprid in het oppervlaktewater zijn al jaren te hoog. Organismen in het water worden daardoor aangetast en daarmee raakt de hele voedselketen in en om het water uit balans.
Bron: ANP

Meer over:

landbouwgif
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.