Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Oeuvreprijs uitgereikt aan Koos Van Zomeren

  •  
13-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
Koos van Zomeren

© Fotograaf: Henny Radstaak

Ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van de Jan Wolkers Prijs eert de jury schrijver Koos van Zomeren met de allereerste Jan Wolkers Oeuvreprijs.
In het werk van Van Zomeren is de liefde voor natuur een belangrijk thema, met als absoluut hoogtepunt de onlangs verschenen 900 pagina’s dikke bundel Alle Vogels. Volgens juryvoorzitter Jean-Pierre Geelen wil de jury recht doen aan de buitengewone kwaliteiten en verdiensten van Van Zomeren als auteur.
Het eerste natuurverhaal in 1977 ging over huismussen en werd gepubliceerd in de Nieuwe Revu. Weinig Nederlandse auteurs kunnen zich zo in één natuuronderwerp vastbijten als Koos van Zomeren. Bekende boeken zijn een vederlichte wanhoop, de levende have en het bomenboek.

Natuurhelden

De Oeuvreprijs bestaat uit een luxe uitgave van de nieuwe Jan Wolkers biografie en een geldprijs van € 5000,- uit het WNF-Natuurhelden Fonds.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.