NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Of bak een taart met citroenhoning

  Fleur de Bij neemt je mee op een gevleugeld avontuur: in opdracht van de Bijenkoningin gaat zij op zoek naar hulp voor haar bijenvolk. Op haar reis ontmoet zij nieuwe vrienden, met én zonder vleugels. Lukt het Fleur om hulp
  te vinden voor haar bijenvolk?

  Wil jij de bijen ook een handje helpen?
  Zaai je Fleur de Bij-zaadjes, dan groeit er een heus Luilekkerland voor bijen in je tuin of op je balkon. Bouw er een BijenBungalow bij, dan geef je de bijen een veilige plek om te wonen. Hoe je dat moet doen, lees je allemaal in dit boek. Je kunt ook de keuken induiken voor de Fleur de Bij doe-het-zelf honingrecepten. Fleur vertelt je precies wat je moet doen!

  In dit boek maken kinderen kennis met het nijvere bijenvolk. Het is een leerzaam en vrolijk boek, vol tips voor kinderen die zelf vanuit hun achtertuin of balkon de bijen willen helpen bij hun belangrijke taken. Fleur de Bij kwam dit najaar uit bij uitgeverij Openbook – in samenwerking met de Bijenstichting – en is geschreven in het kader van het jaar van de Biodiversiteit. In ieder boek zit een zakje bijvriendelijk bloemenzaad, om te zaaien zodat de bijen geholpen worden om hun voedsel te vinden. Van elk verkocht boek ontvangt de Bijenstichting 1 euro.

  Bron: de Bijenstichting

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media

Meer in Fragment Radio