Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Of bak een taart met citroenhoning

  •  
30-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fleur de Bij neemt je mee op een gevleugeld avontuur: in opdracht van de Bijenkoningin gaat zij op zoek naar hulp voor haar bijenvolk. Op haar reis ontmoet zij nieuwe vrienden, met én zonder vleugels. Lukt het Fleur om hulp
te vinden voor haar bijenvolk?
Wil jij de bijen ook een handje helpen?
Zaai je Fleur de Bij-zaadjes, dan groeit er een heus Luilekkerland voor bijen in je tuin of op je balkon. Bouw er een BijenBungalow bij, dan geef je de bijen een veilige plek om te wonen. Hoe je dat moet doen, lees je allemaal in dit boek. Je kunt ook de keuken induiken voor de Fleur de Bij doe-het-zelf honingrecepten. Fleur vertelt je precies wat je moet doen!
In dit boek maken kinderen kennis met het nijvere bijenvolk. Het is een leerzaam en vrolijk boek, vol tips voor kinderen die zelf vanuit hun achtertuin of balkon de bijen willen helpen bij hun belangrijke taken. Fleur de Bij kwam dit najaar uit bij uitgeverij Openbook – in samenwerking met de Bijenstichting – en is geschreven in het kader van het jaar van de Biodiversiteit. In ieder boek zit een zakje bijvriendelijk bloemenzaad, om te zaaien zodat de bijen geholpen worden om hun voedsel te vinden. Van elk verkocht boek ontvangt de Bijenstichting 1 euro.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.