Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kaart: Ontdek het Naardermeer

  •  
16-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
152 keer bekeken
  •  
DSC01186
Vroege Vogels duikt onder in het Naardermeer, het oudst beschermde natuurgebied van ons land.  De bedoeling was om twee dagen lang het water van het Naardermeer op te gaan, maar de vrieskou dwong Menno en Milouska hun plannen om te gooien. 
Daarom gaan ze daarom van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op onderzoek uit in de randen van het gebied. Je zou zeggen, het Naardermeer, daar zitten vooral watervogels. Niets is minder waar. Het gebied barst van de reeën, boommarters, vossen en zelfs dassen.   
Ondanks Koning Winter hebben de bosvogels van het Naardermeer de lente in de bol. Menno staat oog in oog met een appelvink. We ontdekken de eenzaamste kerkuil van Nederland. En vinden een aantal onverwachte muizensoorten in zijn menu. Milouska is bij de jongste bewoner van het Naardermeer, een pasgeboren Galloway kalfje.   
Als klap op de vuurpijl is het toch nog even ijsvrij en kunnen we varen, door een van de schoonste wateren van ons land. Thuishaven van aalscholver, grote zilverreiger en sinds kort zelfs een otter.
Vroege Vogels ontdekt het Naardermeer, vrijdag 16 maart om 19.40 uur op NPO2

Kaart

Dwaal virtueel door het gebied met deze interactieve kaart en ontdek de bijzondere geschiedenis en natuur!
Deze kaart is het best te bekijken op tablet of desktop.

Meer over:

naardermeer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.