Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ontstaan van een salamander, van cel tot embryo

  •  
12-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
941 keer bekeken
  •  
Met deze korte film 'Becoming' laat filmer Jan van IJken  het wonder van het ontstaan van leven zien. Tot in de kleinste details zien we de 'making of' van een alpenwatersalamander in het transparante ei, van de eerste celdeling tot het uitkomen. Een enkele cel wordt getransformeerd tot een compleet, complex levend organisme met een kloppend hart en circulerend bloed.
De eerste stadia van embryo-ontwikkeling zijn ruwweg hetzelfde voor alle mensen en dieren. In de film zijn we getuige van een proces wat normaal onzichtbaar blijft: het prille begin van het leven van een dier. De film heeft is meer dan 20 internationale filmfestivals vertoond en heeft prijzen gewonnen op het Innsbruck Nature Film Festival en Science Films Abu Dhabi.
Meer informatie over het werk fotograaf en filmer Jan van IJken
Omdat de video op YouTube staat is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren. Of bekijk het filmpje op YouTube.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.