Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Onverwachte natuur: zeehonden in de haven

  •  
26-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
410 keer bekeken
  •  
Grijze_zeehonden__foto-Rik_Kruit_.jpg
De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Per jaar varen er ongeveer 30.000 zeeschepen en 110.000 binnenvaartschepen binnen. En tussen al dat scheepsgeweld huist kalmpjes een populatie zeehonden.
Het havengebied in Rotterdam beslaat circa 12.500 hectare land en water en heeft een lengte van 40 kilometer. Er wordt jaarlijks 465 miljoen ton goederen overgeslagen. Toch biedt dit enorme industriegebied ook ruimte aan bijzondere natuur. Er lopen runderen en paarden rond, reeën en talloze konijnen.
Het opmerkelijkst is misschien wel een groep van veertig grijze en gewone zeehonden die dagelijks op het strandje voor de Gate Terminal is te vinden. Zij leven daar sinds de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Het is een teken dat het water in de haven verrassend schoon is en voldoende vis bevat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.