Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ook AH stopt met staleend

  •  
13-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
WD_Social_Eend_2520x750-1600x476

© Staleend - Bron Wakker Dier

Ook Albert Heijn gaat in de nabije toekomst afzien van het verkopen van staleenden, meldt Wakker Dier. Collega-supers besloten dat ook al, maar het leek er eerder deze week nog op dat AH door zou gaan met de verkoop van deze beestjes, die onder erbarmelijke omstandigheden leven.
Staleenden worden uit Frankrijk gehaald en zitten met duizenden dicht op elkaar in een dichte stal, zonder frisse lucht en zwemwater. Met hun zwemvliezen staan ze op roostervloeren, waardoor ze ernstige problemen met hun pootjes kunnen krijgen. Hun snavels worden gekort, om verwondingen en kannibalisme te verminderen.
Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier is blij met de omschakeling, maar waarschuwt dat staleend de komende feestdagen nog niet uit de schappen is.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.