Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Op zoek naar boommarters

  •  
22-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
IMG_4335.jpg
Wilde zwijnen, vossen, vleermuizen … Zoogdieren zijn sowieso al niet de meest zichtbare dieren van ons land. Maar onder die onzichtbare zoogdieren is de boommarter een wel héél mysterieuze...
Vilmar Dijkstra werkt als onderzoeker bij de Zoogdiervereniging. Naast dat professionele leven besteedt hij een groot deel van zijn vrije tijd ook nog eens aan het bestuderen van zoogdieren, en wel aan die boommarters.
'Een kruising tussen een eekhoorn en een vos'. Zo omschrijft hij dit mysterieuze dier. Hij is zó verslingerd aan de boommarter dat hij in de winter iedere zaterdag het bos in trekt, op zoek naar mogelijke nestplaatsen van de dieren Wij lopen een rondje met hem mee.
Bij de foto:
In zijn onderzoeksgebied heeft Dijkstra ook enkele nestbomen voorzien van een vaste camera. Daarmee kan hij eenvoudig checken of de nesten bezet zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.