Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Oranje lepelaar op Texel

  •  
20-06-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
222 keer bekeken
  •  
lepelaar_04.jpg
Op de Schorren, een natuurgebied op Texel, dat beheerd wordt door Natuurmonumenten, is een oranje lepelaar gesignaleerd. Op de website beleefdelente van Vogelbescherming Nederland, ecomare.nl en natuurmonumenten.nl is de oranje vogel duidelijk te zien tussen de gewone, witte lepelaars. De beelden zijn ook op Ecomare te zien, in het gratis toegankelijke bezoekerscentrum van het Nationaal Park Duinen van Texel.
Lepelaars eten garnalen, en daarin zit een oranjeroze kleurstof. Normaal wordt deze kleurstof bij lepelaars afgebroken, maar bij dit dier kennelijk niet. Dan komt de kleur in de veren terecht. Andere vogels die garnalen eten, zoals ibissen, flamingo’s en ook de Amerikaanse lepelaars hebben altijd een roze of oranjerode kleur.
Met voetbal heeft de vogel niets van doen, hoewel het natuurlijk wel een opvallende samenloop van omstandigheden is, dat de vogel is ontdekt tijdens het EK. Iedereen kan via de website 24 uur per dag, zeven dagen per week, de avonturen van de sierlijke lepelaars in het broedseizoen volgen. Op de locatie wordt nauw samengewerkt door Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland en Ecomare.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.