Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Otters verdrinken in illegale fuiken

  •  
04-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
otter

© Europese otter - Fotograaf frenky

Tot groot verdriet van de beheerders van verschillende natuurgebieden in Nederland zijn er in de maand februari drie otters verdronken in illegale fuiken. De populatie otters is zo klein dat dit als een relatief grote klap aan komt.
Medio februari zijn er twee dode otters gevonden in een illegale visfuik in de Larservaart bij de Wildwallen tussen Lelystad en Harderwijk. Een moederdier en haar dochter zijn waarschijnlijk verdronken toen ze in de netten in de Larservaart terechtkwamen.
In het Overijsselse natuurgebied De Wieden verdronk in februari een otter in een illegale fuik. Boswachter Johann Prescher uitte zijn frustratie in een tweet : “Hier word ik heel boos en verdrietig van! Een otter verdronken in een illegale fuik, hoe duidelijk en overtuigend is dit?” 

Let op voor illegale praktijken

De beheerder van het Flevo-Landschap vragen nu aan bezoekers om tijdens een wandeling of fietstocht op te letten of ze illegale fuiken, netten of vallen zien en dit dan te melden. De beheerders zullen dan zo snel mogelijk passende maatregelen nemen om ongelukken te voorkomen.
Bron: NOS en Het Flevo-Landschap

Meer over:

otter
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.