Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Pelikaan gevlogen uit Artis

  •  
07-08-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
roze_pelikaan.jpg
Een roze pelikaan heeft Artis woensdagochtend verruild voor het vrije leven. Dat liet een woordvoerder van de Amsterdamse dierentuin weten.
Waar het dier zich op dit moment bevindt, is niet bekend. ,,Het is wel de bedoeling dat hij terugkomt in Artis, want Amsterdam is niet echt een goede plek voor een pelikaan vanwege het verkeer en de drukke wateren'', zei de zegsman. De vogel zou volgens hem wel kunnen overleven in de Nederlandse natuur.
De roze pelikaan komt voor in Rusland, Oost-Europa en Afrika. Artis roept mensen die het dier zien op hem met rust te laten. Hij zou al zijn gesignaleerd in de buurt van het centraal station.
In 2005 ontsnapte er ook al eens een pelikaan uit Artis. Die kreeg de bijnaam 'snelle pelle'. Het dier maakte een flinke reis, via de Oostvaardersplassen naar Friesland. In eerste instantie werd hij daar met rust gelaten, omdat hij zichzelf wist te voorzien van vis. ,,Na een tijdje bleek hij toch wel een vreemde eend in de bijt, hij werd dunner en zijn vacht werd vaal. We hebben hem toen gelokt met een vis en teruggebracht naar Artis.''
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.