Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Petitie tegen jacht op wasberen ruim 16.000 keer getekend

  •  
01-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wasbeer 2 pixabay

© Wasbeer, foto: pixabay

Update: Een petitie tegen het openen van de jacht op wasberen in Limburg, was maandagochtend ruim 16000 keer ondertekend. De provincie heeft toestemming gegeven voor het afschieten van de dieren omdat de wasbeer oprukt en gezondheidsrisico's en overlast veroorzaakt.

Petitie om afschieten wasberen te voorkomen

Stichting AAP, die de petitie vrijdagavond begon, is het daar niet mee eens. Ze stelt dat eerst gedegen onderzoek had moeten worden gedaan. Ook zegt ze dat het besluit niet is afgestemd met andere overheden en dat is verzuimd met deskundigen te kijken naar diervriendelijke alternatieven.
De populatie wasberen groeit in Limburg. Eind 2017 was er een eerste melding van een wasbeer met jongen. Vorig jaar waren er al zo'n honderd dieren. De wasbeer opvangen, zoals de Partij voor de Dieren wil, kan niet, omdat het te duur is en onvoldoende effectief, liet de provincie eerder weten.
De provincie pleit voor Europese maatregelen, omdat de wasbeer vooral vanuit Duitsland de landsgrenzen naar Limburg overschrijdt. De wasbeer komt van nature niet voor in Nederland.
Stichting AAP gaat de provincie dinsdag een brief sturen over de kwestie met de handtekeningen erbij. Dinsdagochtend sluit ook de petitie .
Bron: ANP

Meer over:

wasbeer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.