Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

petitie tegen steenkoolbedrijf haven Rotterdam

  •  
19-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
Steenkool

© Bron: pixabay

Havenbedrijf Rotterdam staan op het punt het huurcontracten van steenkoolbedrijf EMO met 25 jaar te verlengen, geheel tegen het klimaatakkoord in. Rotterdam staat voor een belangrijke beslissing: heeft steenkool nog een toekomst in de haven? Het verlengen van het contract met 25 jaar gaat lijnrecht in tegen het klimaatakkoord van Parijs, dat impliceert dat het gebruik van steenkool het komende decennium juist moet worden uitgefaseerd. Het Rotterdams Klimaat Initiatief is een petitie gestart om de gemeente en de haven op te roepen het contract niet met langer dan vijf jaar te verlengen.

Steenkoolbedrijf tot 2043

Er is de laatste maand al veel commotie ontstaan over de voorgenomen verlenging tot 2043. De Rotterdamse gemeenteraad heeft op 14 november met een stevige meerderheid de motie ‘Afscheid van Kolen’ aangenomen. Wethouder Adriaan Visser moet nu samen met Havenbedrijf Rotterdam een strategie maken om te stoppen met de kolenoverslag in de haven; in een tempo dat in lijn is met het klimaatakkoord van Parijs. Een 25-jarige verlenging van het huurcontract voor EMO zou hierin zeker niet passen.

Petitie Rotterdam Klimaat Initiatief

De burgerbeweging Rotterdams Klimaat Initiatief roept het Havenbedrijf en de gemeente Rotterdam (als grootaandeelhouder) nu op het huurcontract van het overslagbedrijf EMO met niet langer dan vijf jaar te verlengen. Daarna kan de balans worden opgemaakt: óf overslagbedrijf EMO slaagt erin door te gaan zonder steenkool, óf de haven gaat door zonder EMO. Om deze oproep kracht bij te zetten is een petitie gestart, die hier getekend kan worden.
Bron: Rotterdamsklimaatinitiatief
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.