Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Plantenjacht in winter en zomer

  •  
22-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
Madelief

© Madelief - Fotograaf: JanskeBlijleve

Sinds vier jaar houdt Floron tussen 25 december en 3 januari een zogenaamde Eindejaars Plantenjacht. Want ook in de winter zijn er nog steeds bloeiende planten te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om soorten die bij het uitblijven van serieuze nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. En als het weer echt meezit dan beginnen mogelijk ook de echte voorjaarsbloeiers al wat eerder te bloeien op een zonnig en beschut plekje. Winterbloeiers zijn onder andere het madeliefje, witte dovenetel, straatgras en paardenbloem.

Eindejaars Plantenjacht

Plantenliefhebbers kunnen overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. Floron is benieuwd hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. Floron verwacht deze winter aardig wat bloeiende planten te vinden. De Eindejaars Plantenjacht is een mooie aanleiding om er samen gezellig op uit te trekken en de bloeiende planten te noteren die je tegenkomt in het bos, op de hei of in stad of dorp. Op de website van Floron is ook een zoekkaart te vinden om de meest algemene winterbloeiers te herkennen. 

Midzomerplantenjacht 2018

Omdat in 2018 FLORON 30 jaar bestaat komt er in 2018 een extra plantentelling bij. De midzomerplantenjacht: van 15 tot en met 17 juni . Midden in de zomer is het moment om de meeste bloeiende planten te zien.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.