NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Plantenjacht in winter en zomer

  Madelief
  Madelief - Fotograaf: JanskeBlijleve

  Sinds vier jaar houdt Floron tussen 25 december en 3 januari een zogenaamde Eindejaars Plantenjacht. Want ook in de winter zijn er nog steeds bloeiende planten te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om soorten die bij het uitblijven van serieuze nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. En als het weer echt meezit dan beginnen mogelijk ook de echte voorjaarsbloeiers al wat eerder te bloeien op een zonnig en beschut plekje. Winterbloeiers zijn onder andere het madeliefje, witte dovenetel, straatgras en paardenbloem.

  Eindejaars Plantenjacht

  Plantenliefhebbers kunnen overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. Floron is benieuwd hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. Floron verwacht deze winter aardig wat bloeiende planten te vinden. De Eindejaars Plantenjacht is een mooie aanleiding om er samen gezellig op uit te trekken en de bloeiende planten te noteren die je tegenkomt in het bos, op de hei of in stad of dorp. Op de website van Floron is ook een zoekkaart te vinden om de meest algemene winterbloeiers te herkennen. 

  Midzomerplantenjacht 2018

  Omdat in 2018 FLORON 30 jaar bestaat komt er in 2018 een extra plantentelling bij. De midzomerplantenjacht: van 15 tot en met 17 juni . Midden in de zomer is het moment om de meeste bloeiende planten te zien.

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media

Meer in Fragment Radio