Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Plastic Madonna

  •  
04-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
140 keer bekeken
  •  
Plastic Madonna

© fotograaf:Peter Smith

Vanaf 10 januari zendt BNNVARA de vierdelige documentaire Ik, Plastic uit. Een vierluik over de innige verstrengeling met het meest veelzijdige en bejubelde materiaal dat we ooit gemaakt hebben en dat nu de wereld dreigt te verstikken. Presentator Menno Bentveld bezoekt voor dit programma  Nederland, Japan, Oeganda, Kenia en de VS.  

Nederland

Iemand die in Nederland een zeer speciale relatie heeft met plastic is Peter Smith van KLEAN ( Klagen Loont Echt Absoluut Niet). Op dit moment is hij een plastic Madonna aan het creëren. Een beeld van  12 meter lang en 4 meter hoog. Peter Smith van KLEAN  maakt het immense beeld van een liggende Madonna met haar kind aan de borst van louter en alleen zwerfafval in de vorm van plastic flesjes. Want dat ligt er voldoende in ons land. Voor het beeld zijn 100.000 flesjes nodig, wat 2500 kilo aan plastic oplevert.

Madonna

De belangrijkste reden om een beeld van madonna te maken is in de ogen van Peter Smith het feit dat het hier gaat om een geloofs-project: hij wil dat iedere Nederlander gaat geloven dat er nooit iets te klein is om het verschil te maken. Oftewel als elke Nederlander een keer per dag een stuk zwerfafval oppakt van de grond en het in een vuilnisbak stopt, kan ons land in een mum van tijd zwerfafval vrij zijn.

Tournee

Met het beeld wil KLEAN elke provinciehoofdstad in Nederland aandoen. Daar geven ze dan gastlessen, lezingen en verzorgen ze evenementen. Meer informatie over de plastic Madonna vind je  hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.