Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Poelenonderzoek

  •  
24-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kleine_watersalamander.jpg

© Kleine watersalamander: ajoose

Weer of Geen Weer (de voorganger van Vroege Vogels) is jarenlang uitgezonden vanuit het voormalige VARA-gebouw in Hilversum, tegenwoordig het Muziekcentrum van de Omroep. Regelmatig ging presentator Bert Garthoff tijdens de uitzending even naar buiten om na te gaan wat er aan natuur te horen of te zien was.
Zondag, als Vroege Vogels uitzendt vanuit het Muziekcentrum, onderzoeken we samen met de Poelenwerkgroep Het Gooi , wat er allemaal voorkomt in de vijver naast het gebouw. Zoals kleine watersalamanders, kikkers en allerlei waterinsecten.
De Poelenwerkgroep Het Gooi inventariseert onder meer amfibieën voor het RAVON in circa 60 poelen in het Gooi. Per seizoen wordt iedere poel minimaal vier maal onderzocht. In 2009 won De Poelenwerkgroep de AD natuurprijs gewonnen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.