Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Poepwaarschuwing door overstromingen

  •  
02-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
oceaan.jpg
Australische badgasten in Melbourne kunnen voorlopig beter niet de zee in gaan. Door recente plotse overstromingen zijn er zowel dierlijke als menselijke uitwerpselen in het water beland.
Door zware stormen en hevige regenval is het vervuilde water de baai in geblazen. Mensen die het water hebben binnengekregen lopen onder meer risico op buikgriep. Vooral voor kinderen en ouderen kan het besmette water gevaarlijk zijn.
De autoriteiten meten de vervuilingsgraad van het water aan de hand van de bacterie enterococcus. In droge periodes bevat 100 milliliter water zo'n veertig van deze bacteriën. De autoriteiten hebben in Port Philip Bay, de baai waar de getroffen stranden liggen, 400 bacteriën of meer per 100 milliliter gemeten.
“We hebben indicatoren voor fecale besmetting, wat een nette omschrijving voor poep is”, zei dokter Anthony Boxshall van de overheidsinstantie voor natuurbescherming, EPA. “Het is vogelpoep, het is paardenpoep, het is koeienpoep en het is mensenpoep.”
Bron: ANP

Meer over:

poep, overstroming
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.