Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Poging wereldrecord vogels kijken

  •  
28-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
verrekijker.jpg
De 28-jarige Arjan Dwarshuis uit Amsterdam heeft één groot doel voor 2016: het wereldrecord vogels waarnemen in één jaar. Momenteel staat het wereldrecord op 4341 soorten in 365 dagen. Dwarshuis hoopt de magische 5000-grens te doorbreken.
Omdat er in Nederland geen 5000 verschillende vogelsoorten zijn, heeft Dwarshuis een hele reis opgezet. Vanuit India reist hij via Thailand, Sumatra en Australië naar Papoea Nieuw-Guinea. Vervolgens doet hij Afrika aan via onder meer Kenia, Tanzania, Zimbabween Zuid-Afrika.
De slotetappe van de wereldrecordpoging gaat via de Amerikaanse continenten. Onder meer vogelsoorten in Brazilië, Ecuador, Peru, Guatemala en de Verenigde Staten moeten op het lijstje van Dwarshuis terechtkomen. Via zijn weblog houdt hij geïnteresseerden op de hoogte van zijn wereldrecordpoging.
Bron: Arjandwarshuis.com, Man bijt hond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.