Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Politiehonden ziek door slootwater

  •  
17-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hond

© bron: pixabay

De politie in Noord-Holland waarschuwt hondenbezitters hun huisdier niet in sloten te laten zwemmen om verkoeling te zoeken. Aanleiding is dat de twee politiehonden Aaron en Bart ziek zijn geworden, nadat ze in het water waren geweest.

Blauwalg

Waardoor de viervoeters ziek zijn geworden is nog niet precies bekend, maar de politie wil toch alvast waarschuwen. Door de aanhoudende warmte zitten meertjes en sloten vol met blauwalg. Als de dieren dit binnenkrijgen kunnen ze ziek worden. “Het is leuk even zwemmen/ravotten in het water, maar je hond kan er behoorlijk ziek van worden”, schrijft de politie op Facebook. Ook de ziekte van Weil (veroorzaakt door uitwerpselen en urine van ratten) ligt volgens de politie op de loer. Dit kan de organen van de dieren aantasten.
De politie raadt daarom hondenbezitters aan hun viervoeters alleen te laten zwemmen in open water dat goed doorstroomt.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.