Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zomerportret Frans Kapteijns en zijn Kampina

  •  
16-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
177 keer bekeken
  •  
Boswachter Frans Kapteijns

© Foto: Hans van Dijk

Zesentwintig jaar werkte boswachter Frans Kapteijns voor Natuurmonumenten. Nu is hij met vervroegd pensioen, maar werkt nog steeds als vrijwilliger in zijn favoriete natuurgebied de Kampina bij Oisterwijk in Noord-Brabant.

Twitterkoning

Communicatie is voor Kapteijns altijd heel belangrijk geweest. Hij was in 2009 een van de eerste boswachters met een twitteraccount. Als @BoswachterFrans bericht hij dagelijks over de natuur en brengt die dichterbij. Vooral voor mensen die moeilijk de natuur in kunnen, merkt hij, worden zijn berichten gewaardeerd. En hij heeft ook een schare jonge fans die hem volgen op Twitter.
Tweet Frans Kapteijns 2

© Tweet Frans Kapteijns

Tour de Frans

Bij zijn afscheid heeft Frans een bijzonder cadeau gekregen: een uitkijktoren. Tour de Frans gaat hij heten, de toren van Frans. Het bouwwerk komt te staan op een voormalige vuilnisbelt dat sinds enkele jaren deel uitmaakt van een stuk nieuwe natuur.
Tour de Frans

© foto: Frans Kapteijns

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.