Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Primeur met gevechtsheli op biobrandstof

  •  
15-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
helikopter.jpg
Het ministerie van Defensie zegt een wereldprimeur te hebben met de eerste gevechtshelikopter die op biobrandstof vliegt. Een Apache-gevechtshelikopter zal woensdag op de basis Gilze-Rijen een demonstratievlucht maken op biobrandstof. Minister van Defensie Eimert van Middelkoop en commandant der luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Jac Jansen zijn er bij.
Tijdens de vlucht draait één van de twee motoren van de Apache op een mengsel van fossiele en biokerosine. 90 procent van de biologische kerosine is afkomstig uit afgewerkte frituurolie en 10 procent uit algenolie.
Overigens testte het Europese lucht- en ruimtevaartconcern EADS de afgelopen week op een luchtvaartshow in Berlijn al een vliegtuigje dat vliegt op biobrandstof die voor 100 procent gemaakt is van algen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.