Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Proefboring schaliegas gestaakt na aardbeving

  •  
01-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Een proefboring van het Britse bedrijfje Cuadrilla naar schaliegas in Blackpool (Noord-Engeland) is uit voorzorg opgeschort na een kleine aardbeving op vrijdag. Een woordvoerster van het bedrijf heeft dat dinsdag gezegd tegen de BBC. Het is de tweede aardbeving binnen twee maanden nadat Cuadrilla in Blackpool met boren begon. Het bedrijfje wil na de zomer ook gaan boren in Noord-Brabant.
Cuadrilla boort onder grote waterdruk naar gas in keiharde schaliesteen op meer dan 2 kilometer diepte. Na een aardbeving op 1 april werd het werk in Blackpool ook al kort stilgelegd en plaatste het bedrijf eigen meters om het boorterrein.
Bij de Nederlandse directie van Cuadrilla was dinsdag nog niks bekend over de nieuwe aardbeving. Een verband tussen de aardbeving en de boring sloot het bedrijf eerder uit.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.