Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Protest tegen doden besmette kippen

  •  
07-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kip

© Fotograaf Katinkal

Zes dierenorganisaties protesteren maandagmiddag in Drenthe tegen het afmaken van met fipronil besmette kippen. Volgens de groeperingen hoeven de kippen niet te worden gedood omdat de verboden stof na vier tot zes weken uit de kippenlijven kan zijn waarna de eieren weer gebruikt kunnen worden.

Geen 'wegwerpartikelen'

Dieren zijn geen ,,wegwerpartikelen'' is de boodschap van het protest bij twee pluimveebedrijven in Drenthe. De dierenorganisaties (Comité Dierennoodhulp, Levende Have, Een dier een vriend, Rechten voor al wat leeft, Konijn in Nood en stichting Dierennood) stapten eerder naar de rechter om te voorkomen dat pluimveehouders hun besmette dieren om een ,,puur geldelijke reden" zouden doden. Ze werden in het ongelijk gesteld. Van de rechter mogen pluimveehouders kippen met fipronil echter ruimen.
Bron: ANP

Meer over:

fipronil, kippen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.