Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Provincie Limburg staat afschieten bevers toe

  •  
12-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
158 keer bekeken
  •  
Bever

© bever, fotograaf: ed71dekker

In Limburg mogen onder bepaalde voorwaarden weer bevers gedood worden. De provincie hoopt op die manier een eind te maken aan de overlast veroorzaakt door de dieren. De bever is beschermd in Nederland dus past de provincie Limburg het faunabeheerplan tot 2020 aan.   

Beverpopulatie Limburg

Medio vorige eeuw was de bever uitgestorven in Limburg, maar rond de eeuwwisseling waren ze weer terug en sindsdien groeit hun populatie. In 2016 telde Limburg 625 bevers. Op sommige plaatsen veroorzaken deze overlast, zoals het bouwen van dammen in beken bij kwetsbare natuur- en landbouwgebieden en het ondermijnen van dijken. 

Maximaal 500 bevers

Het doden van de dieren is noodzakelijk omdat de bevers niet verplaatst kunnen worden binnen of buiten Limburg volgens de provincie.  Limburg mikt op maximaal 500 bevers in gebieden die daarvoor geschikt zijn. De Partij voor de Dieren noemde de maatregelen een schande en is van mening dat er andere oplossingen zijn. 
Bron: ANP

Meer over:

bever, limburg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.