Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Provincie wil zonneparken rond Amsterdam

  •  
08-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zonnecellen.jpg
De provincie Noord-Holland gaat onderzoeken welke locaties rondom Amsterdam geschikt zijn voor grotere zonneparken. Daarbij wordt rekening gehouden met gebieden die bestemd zijn voor recreatie, toerisme en natuur. Dat heeft de provncie woensdag gemeld.
Volgens gedeputeerde Joke Geldhof is de Metropoolregio Amsterdam het kloppend hart van de provincie. ,,Een dichtbevolkt gebied, waar inwoners en bezoekers reizen, werken, maar ook recreëren en ontspannen in de natuur. Tegelijk willen wij in Noord-Holland meer ruimte geven aan zonneparken, zeker daar waar de vraag naar energie groot is." Ze ziet graag dat schone energie en natuur hand in hand gaan.
De Metropoolregio Amsterdam bestaat uit de stad zelf, 32 gemeenten in een ruim gebied eromheen en de provincies Noord-Holland en Flevoland.
Bron: ANP

Meer over:

zonnepark
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.