Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Purperreigers van Nieuwkoop in de lift

  •  
21-09-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
purperreiger_09.jpg
Jarenlang ging het landelijke herstel van de aantallen purperreigers aan de Nieuwkoopse Plassen voorbij. Nu lijkt daar verandering in te komen. Voor het eerst sinds langere tijd laat de broedpopulatie er een stijging zien; van 138 naar 154 nesten, zo meldt Natuurmonumenten.
In samenwerking met Vogelbescherming Nederland heeft Natuurmonumenten in de Nieuwkoopse Plassen een moerasherstelproject uitgevoerd. Verruigd grasland, grenzend aan het moeras, is afgegraven, zodat jonge moerasverlanding op gang kan komen. Na afronding werd het project al gauw gewaardeerd als voedselgebied door veel (jonge) purperreigers! De hoop is dat de verlanding op termijn leidt tot (riet)moeras, waar de purpers behalve voedsel ook een veilige nestplaats kunnen vinden.
Bron: Vogelbescherming

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.