Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rabobank en ING financieren dierenleed

  •  
18-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vleeskuiken.jpg
Rabobank en ING verstrekten in de periode 2010-2013 voor ruim 1 miljard euro aan kapitaal aan drie Amerikaanse vleesbedrijven die betrokken waren bij ernstige vormen van dierenmishandeling.
Uit onderzoek van economisch onderzoekbureau Profundo in opdracht van Wakker Dier, blijkt dat Rabobank en ING Pilgrim’s Corp financieren. Deze grote plofkip-producent kwam afgelopen juni ernstig in opspraak omdat één van haar leveranciers plofkippen levend begroef. Twee andere vleesgiganten – Tyson Foods en Smithfield Foods – kwamen in het nieuws wegens mishandeling van varkens.
In de V.S. is dierenwelzijn slechter geregeld dan in Europa. Er bestaan geen wettelijke regels voor huisvesting en verzorging van dieren. Wakker Dier wil dat de banken bij hun investeringen per direct concrete eisen stellen aan dierenwelzijn.
Lees het hele bericht op de website van Wakker Dier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.