Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Radioportret Geert van Poelgeest: ruim 30 jaar KNNV

  •  
03-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
147 keer bekeken
  •  
geert1

© GEERT VAN POELGEEST

Al meer dan dertig jaar is Geert van Poelgeest hét gezicht van KNNV Delfland. Met onverminderd enthousiasme zet hij zich in voor padden, vlinders, bomen en groene tuinen. Hij staat dag en nacht de pers te woord als dat nodig is, want "van natuur word je nooit moe".  

Stads- en buurtprojecten

Geert van Poelgeest is als voorzitter van de KNNV Delfland betrokken bij veel groene stads- en buurtprojecten. En ook als projectcoördinator Natuur en Water bij het Haags Milieucentrum droeg hij zijn groene steentje bij aan het verduurzamen van onze woon- en leefomgeving. Veel publiciteit kreeg hij met de Operatie Steenbreek , bedoeld om tuinen te vergroenen. Inmiddels is hij met pensioen, maar hij blijft zich onverminderd inzetten voor het behoud van de natuur. 
Volgens Geert begint een natuurlijke en groene omgeving bij jezelf, zo zegt hij. “Want als je de natuur een warm hart wil toedragen, dan kun je het beste eerst in je eigen tuin beginnen. Hang een nestkast op, plant een vlinderstruik. Dat is hartstikke belangrijk”! 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.