Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rechter verbiedt nachtjacht op vossen

  •  
08-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mol vos

© Fotograaf ingtothemar

Zeventien kippenbedrijven in Flevoland mogen niet langer 's nachts jagen op vossen. De rechtbank in Utrecht heeft de provinciale ontheffing voor die nachtjacht vernietigd. De zaak tegen de jacht met loklampen was aangespannen door De Faunabescherming en stichting Dierbaar Flevoland. "Een ongelijke strijd, die onnodig is en onnodig dierenleed veroorzaakt", vonden de organisaties.

Kippenhouderijen

De bedrijven mochten van de provincie binnen een bepaalde cirkel rond de kippenhouderijen jagen. De rechter oordeelde dat niet duidelijk is of de vossen wel schade aanrichten op de bedrijven. Bovendien zouden de ondernemingen kunnen investeren in hekken die vossen tegenhouden. Het vonnis heeft mogelijk ook consequenties voor andere kippenbedrijven in het land. De Faunabescherming wil de uitspraak ook in andere zaken naar voren brengen.

Meer over:

vos, jacht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.