Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ruil je tegel in voor een plantje

  •  
02-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
192 keer bekeken
  •  
tegels.jpg
Op zaterdag 4 mei kunnen inwoners van Doetinchem hun tuintegel inleveren voor een plant. Gemeente Doetinchem, Buha en waterschap Rijn en IJssel houden samen de actie ‘Ben je nou helemaal betegeld?!’
Tussen 10.00 en 14.00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom in de tuin van waterschap Rijn en IJssel, Liemersweg 2 te Doetinchem. Zij kunnen hun tuintegels inleveren en krijgen hiervoor prachtige vaste planten (één plant per tegel, met een maximum van vijf planten).

Waarom tegels eruit, planten erin?

Tegenwoordig zijn veel tuinen grotendeels betegeld. Dit betekent dat het regenwater minder goed kan wegstromen, dat het minder koel is op warme dagen en dat geen er ruimte is voor dieren.
Planten in plaats van tegels maken de tuin gezelliger, maar zorgen er ook voor dat het regenwater de grond in kan, dat het koeler is op warme dagen en dat er ruimte is voor dieren in de tuin. Bovendien kun je, als je regenwater opvangt, dit gebruiken voor de planten: beter voor het klimaat, beter voor de planten en beter voor de portemonnee!

Week van Ons Water

De tegelactie in Doetinchem betrekt bewoners actief bij het waterbeheer in hun regio. Van 1 t/m 12 mei 2019 zijn er veel meer van dit soort kansen om het waterbeheer in de buurt te ontdekken. Het is dan namelijk de ‘ Week van Ons Water ’. 
Bron: Waterschap Rijn en IJssel

Meer over:

tegel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.