Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ruim 40.000 handtekeningen tegen varkensboer

  •  
08-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varken

© Varken - Bron Pixabay

Al meer dan 40.000 mensen willen dat de eigenaar van de uitgebrande megastal in het Gelderse Erichem een beroepsverbod krijgt. Door de stalbrand kwamen alle 20.000 varkens om het leven. De petitie is gestart door dierenwelzijnsorganisatie Varkens in Nood.

Beroepsverbod

De varkensboer heeft al een beroepsverbod in Duitsland, omdat er van alles mis was in zijn stallen. De boer zou de dierenwelzijnsregels aan zijn laars lappen. Volgens Varkens in Nood had hij daarna een beroepsverbod voor de hele EU moeten krijgen, maar in Nederland kreeg de varkenshouder dit voorjaar nog een vergunning om een stal voor 11.000 varkgens te bouwen in Overijssel. De man heeft in Nederland al veel aanvaringen met de overheid gehad, maar alleen de rechter kan een beroepsverbod opleggen.

Voorstel naar de Tweede Kamer

Als een petitie minstens 40.000 handtekeningen krijgt, moet de Tweede Kamer zich over het voorstel buigen. Een petitie van omwonenden van de afgebrande varkensstal om de opruimwerkzaamheden te versnellen, was dinsdag 762 keer getekend. De buren willen ook dat de boer geen vergunning krijgt voor de bouw van een nieuwe varkensstal in Gelderland.
Je kunt de petitie hier nog tekenen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.