Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Schaapskudde Brunssummerheide krijgt hulp van geiten

  •  
25-05-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1014 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_180111.jpg
Sinds half mei krijgt de kudde Schoonebeeker schapen hulp van zes Nederlandse Landgeiten. Het voordeel van de samenwerking is dat beide dieren op een andere manier grazen. Door de geiten raken de schapen wat enthousiaster, ze volgen het goede voorbeeld van de gretige grazers. Zo krijgen ook de iets moeilijker bereikbare gewassen op de Brunssummerheide (L) een graasbeurt.
Geiten zijn knabbelaars die bijvoorbeeld jonge berkenbomen goed aankunnen. Van oorsprong leefden deze dieren op hogere, steile en rotsachtige hellingen . Ze kunnen goed klimmen en op de achterpoten staan. Met hun harde maar zeer bewegelijke bek eten ze gewassen die voor andere planteneters minder aantrekkelijk zijn, zoals braam en boombast. Ze eten het liefst voedsel met een hoog gehalte aan eiwit en een laag gehalte aan vezels. Daarom kiezen zo voor knoppen, jonge bladeren van loofbomen, struiken en kruiden op het menu. Ze eten weinig gras.
Wilt u de schapen met geiten aan het werk zien? Breng dan een bezoek aan de Brunssummerheide. De medewerkers in het Bezoekerscentrum Brunssummerheide kunnen u precies vertellen waar de dieren grazen. U vindt het bezoekerscentrum op:
Schaapskooiweg 99
6414 EL Heerlen
T. 045 - 563 03 55
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.