Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Schaduwplanten Festival

  •  
03-07-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
Schaduwplanten_SAM_1391.jpg
 Dit weekend, 5 en 6 juli, is het eerste Schaduwplanten Festival. In Eenrum, zo'n 25 kilometer ten noorden van de stad Groningen. Twee dagen lang worden planten die van schaduw houden eens "in het zonnetje gezet" op kwekerij 'De Kleine Plantage' met lezingen en exposities. Dat verdienen ze!
Vroege Vogels gaat met een schaduwplantenfan op bezoek in één van de meest bijzondere particuliere schaduwtuinen van Nederland. Cor van Gelderen is eigenaar van plantenkwekerij Esveld in Boskoop. Hij is gespecialiseerd in allerlei schaduwplanten: zo heeft hij meer dan duizend verschillende rhododendrons in de aanbieding. Bovendien verscheen van hem onlangs het boek Schaduwplanten - Het Complete Naslagwerk'. Op het Schaduwplanten Festival geeft hij een lezing over zijn favorieten. Hij publiceerde onlangs ook een mooi boek over deze (ondergewaardeerde) planten.
John Ramsbotham is van origine Engelsman; in Hoevelaken heeft al al bijna 25 jaar samen met zijn vrouw Joyce een unieke en grote bostuin waar je ook veel planten uit de kwekerij van Cor van Gelderen kunt vinden. Een reportage in één van de sfeervolste tuinen van ons land.
Het Schaduwplanten Festival: De Kleine Plantage
De kwekerij van Cor van Gelderen: Esveld Boskoop
Boek Schaduwplanten - Het Complete Naslagwerk
auteur: Cor van Gelderen, Hans Bruckman, Bram Wolthoorn
ISBN: 9789462500020
uitgever: Forte Uitgevers
pagina's: 192
binding: Paperback
jaar: 2014
Op de foto Cor van Gelderen (links) en John Ramsbotham bij een heerlijk geurende schaduwplant, een boerenjasmijn Philadelphus. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.