Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Schitterende vogelkunst

  •  
23-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
252 keer bekeken
  •  
kunstwerk_02.jpg
Schilderijen, tekeningen, vogels van papier-maché, zelfs een vogelstok gesneden uit een tak van toverhazelaar. Twee weken geleden riepen wij onze luisteraars op om creatief aan de slag te gaan met het maken van vogelkunstwerken. De redactie is in een mum van tijd overspoeld met de meest prachtige inzendingen.
De winnaar mag zich verheugen op het ruim veertien kilo zware en 800 pagina-tellende boek Nederlandsche Vogelen 1770-1829. Dit schitterende naslagwerk bevat alle vogels die toentertijd in Nederland leefden, alle vogels zijn ook op ware grootte in het boek afgebeeld.
Winnaar
Een prachtige potloodtekening met een complete wereld aan fantasievogels is de winnaar van de Vroege Vogels kunstwedstrijd. De tekening is gemaakt door Geerten Ten Bosch uit Dordrecht. De prijs, het omvangrijke boek Nederlandsche Vogelen 1770-1829, is in de uitzending aan de winnaar overhandigd.
Tevens laat (natuur)kunsthistoricus Marcel van Ool zijn licht schijnen over de inzonden kunst en in het algemeen over de ‘vogelen in de kunst’. De mooiste inzendingen zijn tijdens de uitzending te bewonderen in het 'tijdelijke museum' in Stadzigt, Naarden.
Een selectie van de mooiste kunstwerken
Kunst-blauwe-vogel
José Sprenkels
Kunst-Collage
Rudo Snabilie
Kunst-fabtasiedier
G. Ten Bosch
Kunst-gele-eend
Ton van Beer
Kunst-glas-in-lood
H.J.P. de Bruijn
Kunst-Hout-adelaar
Beatrijs Voorneman
Kunst-houtsnijder
Dawn Mulder
Kunst-ijzeren-vredesduif
Thomas Strategier
Kunst-meeuw
Joke Koelemeijer
Kunst-Mus
Kunst-postzegels
Kunst-rood-borstje
Coco Jawba


Jan van Voorden


Harrie Paquay
Kunst-uitklapboekje
Ton van Mastrigt
kunst-vogel-vlieger
Dina Kok
Kunst-vogelcollage
Kunst-vopgel-met-hoed
Jet van der Linden


Henk van Ruitenbeek
Kunst-oehoe
Steijn Joling (8 jaar)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.