Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Schouten: haaien en roggen beter beschermen

  •  
01-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
haai

© bron: Pixabay

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) wil haaien en roggen in de Noordzee beter beschermen. Ze kondigt woensdag aan dat Rijkswaterstaat onderzoek gaat doen naar de staat van deze vissen zodat vissers belangrijke gebieden voor deze dieren kunnen mijden.

Bijvangst

Haaien en roggen belanden nu nog te vaak als bijvangst in vissersnetten, aldus Schouten, die ook in Caribisch Nederland maatregelen neemt. In de wateren rond Bonaire, Sint Eustatius en Saba mag niet meer worden gevist op haaien en roggen. Het in bezit hebben van deze soorten wordt verboden en vissers moeten haaien die zij onbedoeld in hun net hebben voorzichtig vrijlaten.

Strategie

Woensdag 1 mei presenteerde Schouten een Internationale Haaienstrategie . Hierin staat hoe de overheid om gaat met het beheer en de bescherming van haaien en roggen in alle zeeën en oceanen waar Nederland invloed heeft.
Bron: ANP

Meer over:

schouten, haaien, roggen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.