Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Sea Shepherd gooit roer om

  •  
29-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dwergvinvis - publiek domein

© Dwergvinvis. Bron: Ronile

De dierenrechtenactivisten van Sea Shepherd staken voorlopig hun strijd op zee tegen Japanse walvisvaarders. Oprichter Paul Watson zei volgens Australische media dat nauwelijks valt te concurreren met de “militaire technologie'' die de Japanners inzetten om hun vloot te beschermen. 
Watson stelde dat zijn organisatie dit jaar geen schepen naar de Zuidelijke Oceaan stuurt om de Japanners te hinderen tijdens de walvisjacht, die volgens Tokio een wetenschappelijk oogmerk heeft. De walvisvaarders zouden de vaartuigen van de activisten met gemak kunnen vermijden omdat ze die via satellieten live kunnen volgen.   

Ze zijn niet van ons af

In Japan is met scepsis gereageerd op de mededeling dat Sea Shepherd een stap terug doet. Een functionaris van het Japanse visserijagentschap zei tegen Reuters dat het nog onduidelijk is of de organisatie echt van plan is de walvisvaarders dit jaar met rust te laten. Ook sloot hij niet uit dat andere activisten wel in actie komen. Watson zei overigens ook dat de Japanners nog niet af zijn van zijn organisatie. ”We hebben hun geld niet. We hebben hun technologie niet. We moeten een andere manier vinden om ze aan te pakken, en dat gaat ons lukken'', verklaarde hij.
 Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.