NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Shell duurzaam?

  Fossielvrij.jpg

  Een flinke groep aandeelhouders gaat komende dinsdag proberen Shell te veranderen in een groen energiebedrijf. Actiegroep 'follow this' wil dat het oliebedrijf meer gaat investeren in duurzame energie. Op de algemene aandeelhoudersvergadering wordt gestemd over het voorstel van de actiegroep. 

  Shell lijkt ook zonder die druk voorzichtig de groene kant op te gaan. Zo is het energiebedrijf samen met Eneco in de race voor een windpark op zee. En volgens de Britse krant The Guardian richt een aparte divisie op voor duurzame energie en CO2-arme elektriciteit. Dat zou blijken uit een interne publicatie.

  Energie-expert Jan Paul van Soest heeft zich aangesloten bij Follow This en weegt de groene plannen van Shell. 

  Aan de andere kant van de Oceaan lijken de republikeinen het klimaatakkoord van Parijs alweer overboord te willen gooien. Zo stelde presidentskandidaat Donald Trump een klimaatscepticus aan zijn adviseur. Volgens Jan Paul van Soest rukt de twijfelbrigade op in de Amerikaanse republikeinse politiek. Hij schreef er eerder een boek over: de twijfelbrigade. Jan Paul van Soest was lange tijd directeur van milieuadviesbureau CE Delft.  

     Extra:
  Bekijk hier de 'gedroomde' aandeelhoudersvergadering (geacteerd) van hoe de bijeenkomst zou kunnen aflopen:

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media