Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Shell verbindt beloningsbeleid aan CO2-doelen

  •  
03-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
shell_pixabay
Shell gaat kortetermijndoelen stellen om zijn CO2-uitstoot te verminderen en zal de beloning van het topmanagement daaraan verbinden. Dat laat topman Ben van Beurden zondag weten aan de Financial Times.
Het olie- en gasconcern staat onder druk van een groep 'groene aandeelhouders'. Volgens Shell wordt met de aandeelhouders nog gesproken over de beoogde percentages, maar raakt het plan de beloning van mogelijk 1200 topmedewerkers. Het nieuwe beloningsbeleid moet op de aandeelhoudersvergadering in 2020 worden goedgekeurd.
Shell kondigde vorig jaar aan om de CO2-uitstoot van Shell-producten te halveren in 2050. Dat ging sommige investeerders niet ver genoeg. Die wilden concrete maatregelen, maar Van Beurden hield de boot tot nog toe af uit vrees dat het bedrijf zich alleen maar in de vingers zou snijden.

Verkleining van de enorme voetafdruk

Shell wil volgens de krant nu zijn voetafdruk met zo'n 20 procent verkleinen in 2035 en vanaf 2020 ieder jaar specifieke doelstellingen formuleren voor een periode van drie tot vijf jaar. Van Beurden zegt dat ,,de dialoog'' met investeerders tot deze ,,evolutie'' heeft geleid.
Een van de 'groene beleggers' is pensioenfonds ABP. Voorzitter Corien Wortmann vindt het een belangrijke stap. “Dat Shell nu haar ambitie heeft verankerd in haar beloningsbeleid biedt meer vertrouwen dat Shell zich ook echt hieraan committeert”, aldus Wortmann. Ze zegt met Shell in gesprek te blijven en de voortgang “met belangstelling” in de gaten te zullen houden. “We hopen dat andere bedrijven Shell zullen volgen.”
Luister ook naar de reportage over het theaterstuk 'De zaak Shell'
Bron: ANP

Meer over:

shell
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.