NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Single met fluitende vogels in hitparade

  liedje vogels handen

  De vogels van het Verenigd Koninkrijk beklimmen de hitparade. Op de single Let Nature Sing hoor je alleen maar vogelzang. Het nummer staat op plek 11 in de Top 100 Singles Chart en concurreert met liedjes van Taylor Swift en Avicii. Het is nog nooit voorgekomen dat een nummer met enkel vogelzang zo hoog in de hitlijst staat.

  Boodschap

  Het liedje met bijbehorende clip werd in opdracht van de Royal Society for the Protection of Birds (RSPB) in april op YouTube gezet. De organisatie wil met het liedje aandacht vragen voor de 25 bedreigde vogelsoorten in het Verenigd Koninkrijk.

  Volgens de RSPB zijn er al sinds 1966 meer dan veertig miljoen vogels in Engeland, Schotland en andere delen verdwenen. De boodschap van de natuurgroep: “Luister nog maar even naar ze! Straks is het misschien doodstil”. Beluister hieronder het lied:

  Meer dan gefluit

  De vogelgeluiden zijn in het nummer ingezet als een soort instrumenten. Het is niet zo dat de zang willekeurig achter elkaar is gezet. Bill Barclay, muziekdirecteur bij theater Shakespeare’s Globe, en de Britse folkmuzikant Sam Lee hebben meegewerkt aan het nummer.

  De Royal Society for the Protection of Birds is een inzamelingsactie begonnen met het lied. Mensen die het nummer kopen via Google Play, iTunes of luisteren via Spotify of andere streamingsdiensten, dragen bij aan het initiatief.

  Bron: Metro Nieuws

  Zie je geen filmpje? Omdat de video op YouTube staat is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren. Of bekijk het filmpje op YouTube.

  Geplaatst in: Nieuws

Meer in Nieuws