Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Skelet mosasaurus onder de hamer

  •  
21-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
349 keer bekeken
  •  
MosasaurMaastricht.jpg
Wie een compleet skelet van een zeemonster van bijna vier meter lang wil, kan deze week meebieden bij online veilinghuis Catawiki. Daar gaat een zeldzaam skelet van een mosasaurus van miljoenen jaren oud onder de hamer. Volgens experts van de veilingsite zijn er daarvan wereldwijd nog maar enkele compleet.
Het oeroude zeereptiel, toentertijd het gevaarlijkste roofdier in de zee, is gevonden in Maastricht. Het gebied rond de Limburgse plaats maakte 65 miljoen jaar geleden deel uit van een ondiepe zee, en was daarmee leefgebied van mosasaurussen.
Tijdens de veiling kan ook worden meegeboden op botten, kaakfragmenten, eieren en tanden van bekende dino's als de oviraptor, mosasaurus en de triceratops. In totaal worden er 65 bijzondere dinosaurusfossielen geveild.
De veiling duurt tot en met zondag 24 juli.
Bron: ANP

Meer over:

fossiel, mosasaurus, dino
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.