Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Slechtvalken ringen op de Zuidas

  •  
18-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
274 keer bekeken
  •  
Jonge slechtvalk

© Fotograaf: Yvonne Langenberg

Slechtvalken komen vooral in gebieden met veel hoge gebouwen voor. Deze uitkijkposten zijn belangrijk want de roofvogels vangen al vliegend hun prooien in de lucht. Prooien zoals duiven en gierzwaluwen. Ze houden van rotsachtige omgevingen waar ze van grote hoogte duikvluchten kunnen maken. In Amsterdam vind je de slechtvalken op de hoogbouw van de Zuidas, rondom station Amsterdam Amstel en in het Westelijk havengebied.

Nestkast

Bovenop het dak van ABN AMRO staat een nestkast voor de slechtvalken. In de lente gaan de webcams aan en is het wel en wee van de slechtvalkfamilie live te volgen. Dit jaar brachten de slechtvalken twee jongen groot. Twee mannetjes, geboren half april 2018.
Het ringen van de twee kuikens door roofvogelringer Jos Blankenburg kunt u hier terugzien.

Nature live

Vroege Vogels presentator Menno Bentveld stond onlangs ook bovenop het dak van de bank vlakbij de nestkast van de slechtvalken voor een live uitzending over de natuur in Nederland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.