Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Snorkelen in de Ooijpolder

  •  
02-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
212 keer bekeken
  •  
Snorkelen Ooijpolder
Waarom altijd maar snorkelen in de tropen? In de Ooijpolder bij Nijmegen is ook heel veel moois te zien!
Dat water aantrekkingskracht op mensen uitoefent ziet Staatsbosbeheer-boswachter Thijmen van Heerde iedere dag in de Gelderse Ooijpolder, maar het valt ‘m op dat die interesse boven het oppervlak blijft steken. Terwijl onder water in de voormalige kleiwinputten in dit gebied zoveel te beleven valt: snoek, paling, baars, karper, zelfs meerval zwemt er, en er zitten ook bevers. Voeg daarbij een woud aan waterplanten en de bijzondere ervaring is compleet.

Snorkelexcursie

Daarom organiseerde Thijmen van Heerde deze nazomer snorkelexcursies in de Ooijpolder. Die waren allemaal in een mum van tijd volgeboekt, en ze waren steeds een doorslaand succes. Wat de mensen zien, is heel verschillend. Sommigen zien heel veel vissen, anderen zien er geen. Er was ook een mevrouw die onder water niet veel zag, maar die een ijsvogel langs haar hoofd zag scheren op het moment dat ze haar hoofd boven water stak; haar excursie was daarmee geslaagd.
Zelf had de boswachter onlangs een wel heel bijzondere ontmoeting onder water: er passeerde een bever.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.