Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Spreeuw op Rotterdam Centraal

  •  
13-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
137 keer bekeken
  •  
Spreeuw Centraal - niet hergebruiken

© Foto uit de tentoonstelling. Fotograaf: Jasper Doest

In de tentoonstelling Spreeuw Centraal van het Natuurhistorisch in Rotterdam staat het leven van de Rotterdamse perronspreeuwen centraal. Op zoek naar croissantkruimels stappen de vogels onbevreesd rond op de perrons en belonen de reizigers met imitaties van vertrekkende treinen.

Expositie

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam presenteert van 26 augustus 2017 t/m 25 februari 2018 de tentoonstelling ‘Spreeuw Centraal’ waarin het leven van Rotterdamse perronspreeuwen centraal staat. De prachtige fotoserie waarmee Jasper Doest in 2016 de Zilveren Camera won, vormt de ruggengraat van de expositie. Daarnaast zijn de oudst bewaard gebleven Rotterdamse spreeuw uit 1892 en spectaculaire beelden van spreeuwenzwermen te zien.

Spreeuwen in de stad

Spreeuwen zijn opportunisten. Ze kunnen zich goed aanpassen aan verschillende omgevingen en je kunt ze dan ook op allerlei plekken in ons land tegenkomen. Dorpen en steden zijn populair, want daar vinden de spreeuwen beschutting tegen wind en regen. 

Meer over:

spreeuw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.