Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Sprinkhanenplaag op Sardinië

  •  
12-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
sprinkhaan_pixabay

© Bron Pixabay

Miljoenen sprinkhanen zijn op het Italiaanse vakantie-eiland Sardinië neergestreken. Tot wel twintig vierkante kilometer is aangetast in de regio rond de stad Nuoro in het binnenland. Volgens lokale boeren is het een "echte noodsituatie". "Er zijn zones waar je op een tapijt van sprinkhanen loopt." De schade loopt in de miljoenen.
De sprinkhanen dringen door in boerderijen en vernietigen weilanden. Ongeveer twintig boerderijen zijn getroffen, toeristen niet.
Het is de niet de eerste keer dat Sardinië kampt met een invasie van de vraatzuchtige dieren. In de jaren veertig werden honderdduizenden hectares kaalgevreten. Volgens deskundigen zijn de redenen voor de invasie onder meer de weersomstandigheden en het feit dat er geen grond wordt bebouwd. Dan leggen de insecten daar hun eieren.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.