Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Statenverkiezingen belangrijk voor natuur

  •  
26-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wieden_door_paulienbroos_02.jpg
Woensdag 18 maart kan iedereen naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. En de waterschapsverkiezingen. De 12 provincies hebben de laatste jaren steeds meer 'natuurbeleid' op hun bordje gekregen. Zo zijn ze vanaf vorig jaar verantwoordelijk voor de inrichting en het beheer van het Natuurnetwerk Nederland. In Vroege Vogels spreekt Jos Bisschops, regiodirecteur van Natuurmonumenten in Overijssel en Flevoland, over het belang van natuur in deze verkiezingen. Dirk Jan Verdonk van World Animal Protection en de Dierencoalitie lanceert zondag de Dierenkieswijzer.
Dierenkieswijzer
Hoe diervriendelijk zijn de politieke partijen in de provincies. Op die vraag geeft de Dierenkieswijzer een antwoord. Aan de hand van dertien stellingen over uiteenlopende dierenonderwerpen krijgen kiezers inzicht in hoe de partijen over dieren denken. De Dierenkieswijzer is een initiatief van de Dierencoalitie, de samenwerkende dierenwelzijnsorganisaties in Nederland.
De DierencoalitieDe Dierencoalitie is een samenwerkingsverband van 17 dierenwelzijnsorganisaties, met een gezamenlijke achterban van ongeveer een half miljoen donateurs en leden.
Vul de  Dierenkieswijzer  in.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.