NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • De sterren van 2018

  Sterrenhemel
  bron: Pixabay

  Welke sterren kan ik vanavond zien? Wanneer is er weer een maansverduistering? Waar staat de poolster? Al deze vragen worden beantwoord in het Jaarboek Sterrenkunde 2018 van Govert Schilling. Hij maakt ons wegwijs in de wereld van sterren en planeten, want geen enkele nacht is de sterrenhemel hetzelfde.

  Sterrenhemel in 2018

  Jaarboek sterrenkunde 2018 bevat voor elke maand een sterrenkaart van Wil Tirion, informatie over de zichtbaarheid van de planeten, een overzicht van hemelverschijnselen, een maankalender en duidelijke illustraties.

  Wie wel eens sterren van dichtbij wil zien kan terecht op de Landelijke Sterrenkijkdagen op 23, 24 en 25 februari. Op veel plaatsen zijn activiteiten: bij publiekssterrenwachten, KNVWS afdelingen en bij particulieren verspreid over Nederland (in 2017 op zo'n 60 plaatsen) zal iedereen welkom zijn om eens door een telescoop naar objecten aan hemel te kijken. Er is meestal een programma dat niet van het weer afhankelijk is; met onder meer verhalen over sterrenkundige onderwerpen, demonstraties van kijkers, een quiz, modelbouw en informatie over de hobby van amateur weerkunde en sterrenkunde. Ook als het niet helder zou zijn, is het daarom nog steeds de moeite waard eens uit te zoeken waar je in de buurt terecht kunt.

  Lees meer over het jaarboek sterrenkunde

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media