NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Stop de vogelhandel

  DSC_3609__Rob_Buiter.jpg
  Rob Buiter

  Naar aanleiding van onze eerdere reportage stelde SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven vragen aan Staatssecretaris Van Dam. Die antwoordde aan Van Gerven dat hij niet van zins is om de vogelhandel te verbieden.

  Motie

  Van Gerven neemt daar geen genoegen mee. Hij heeft nu een motie ingediend om alsnog voor een verbod te pleiten op openbare vogelmarkten. Het welzijn van de dieren is in het geding, er worden illegaal vogels uit het wild verhandeld, en bovendien is er een groot gevaar voor de volksgezondheid. Op vergelijkbare vogelmarken in België is bijvoorbeeld al ontdekt dat één op de vijf ‘kromsnavels’, zoals parkieten en papegaaien, besmet is met de papegaaienziekte. Ook mensen kunnen daar een lelijke longontsteking van oplopen.

  Ondertussen blijven ook de inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst van de Dierenbescherming zich inzetten om misstanden in de vogelhandel uit te bannen. Wij waren op pad met inspecteurs Eduard Opperman en Wilfred Wilde, die op bezoek waren bij een notoire overtreder …

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media